Allas, Helsingin uusi helmi?

Niin, meillä on Ulkoholistin kanssa tapana palaveroida lauantaisin, jos satutaan olemaan molemmat Helsingissä. Yleensä paikkana on Cafe Regatta, jossa voi kahvin ohessa pitää tulia ja paistaa makkaraa…urban naturea parhaimmillaan. Tänään tehtiin poikkeus ja Nokan kierroksen jälkeen ajateltiin benchmarkata Allas Sea Pool ja vähän funtsia paikan kahvilan tarjoamaa asiakaskokemusta, kriittisesti kuten ammattilaisten kuuluukin. Tarkkailun alle tulivat ensivaikutelma, palvelu, ympäristön viihtyisyys ja toiminnan yleinen laatu.

20160910_184705

Allas sijaitsee hyvällä paikalla, mikäli sattuu tykkäämään urbaanista vapaa-ajasta, merimaisemista ja virvokkeiden sekä baden-baden -tuolien yhdistelmästä. Toki ravintolan antimista voi nauttia myös sisätiloissa ja alueella on myös saunatilat ja suuret uima-altaat. Me tyydyimme outdoor-kahvitteluun.

20160910_182731

On sanottu, että työpaikkahaastatteluissa ensimmäinen minuutti on tärkein ja ratkaisee, saako työpaikan vai ei. Reipas kädenpuristus, hymy ja katse silmiin – ollaan jo vahvoilla.
Kun käyn benchmarkkaamassa yrityksiä, tuotteita ja oheispalveluita on minuutti jo pitkä aika. Ensivaikutelman saa paljon nopeammin. Kuten myös Allas-cafessa.

Kahvilinjasto oli epäsiisti ja huonossa järjestyksessä. Lusikat ja pillit oli sijoitettu kertakäyttökuppeihin ja linjaston kahdessa pullakorissa oli yhteensä yksi pulla. Linjaston takana asiakkaiden näkyvissä oli likaisia astioita ja roskia. Paljon. Allas saattaa olla ja varmasti onkin monelle risteilyturistille ensimmäinen kosketus suomalaiseen ravintolatarjontaan  eikä anna siitä kovinkaan laadukasta kuvaa. Harmi, koska puitteet olisivat todella hyvät. Tarjoilijat tekevät varmasti parhaansa eli syynä lienee yrityksen toimintojen suunnittelun ja seurannan puutteista.

20160910_185039
Tämän asiakas näkee kahvilan ulkopuolelta.

Kahvit saatiin, maksamalla kassaan ja ottamalla juomat itsepalveluna termarista pahvikuppeihin (tätä meille ei tosin kerrottu, mutta taisimme osata toimia…vaan kuinka on ulkomaalaisten turistien kohdalla?). Ja mikäs niitä oli lepotuoleissa nauttiessa, kun aurinko paistoi yllättävän lämpimästi ja ympärillä oli iloinen ja vilkas kuhina. Ulkoalueille kaipasimme järjestysmiestä, emme ihmisten vuoksi vaan tuolien ja pöytien järjestelyyn!

Ympäristö ja puitteet ovat Allas Sea Poolin tapauksessa kunnossa, mutta etenkin kahvilan siisteyteen ja sisä- että ulkotilojen järjestykseen tulisi panostaa. Näin asiakaskokemus paranisi huomattavasti. Käymme tsekkaamassa tilanteen kuukauden kuluttua.

Skattalla oli muuten jäänmurtajille omat postilaatikot. Pakko lähettää Sisulle joulukortti.

20160910_173315

Täältä tähän.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s