Porismia

Matkatyössä on se etu, että pääsee käymään paikoissa, joissa muuten tulisi tuskin käytyä. Olen noin 800 kotimaan työmatkapäivän aikana nähnyt lukuisia kaupunkeja, kyliä, hotelleja, ruokapaikkoja, liikuntapaikkoja, kuntosaleja, lenkkipolkuja, nähtävyyksiä, jotka olisivat jääneet käymättä ilman nykyistä työnkuvaa..ja toki tavannut lukuisia uusia ihmisiä. Työmatkoilla on rutiini, kuten kotona. Rutiini luo turvaa ja pitää ajatukset selkeinä…taijotain; työt, hotelli, ulkoilma, kuntosali tms, ruoka, telkkari ja uni, aamupala, respasta pihalle ja töihin, uuteen hotelliin jne.

Vietän Porissa noin kymmenen yötä vuodessa. Ilman työmatkoja en kaupunkiin todennäköisesti tulisi. Tänään oli pari tuntia aikaa tutustua kaupunkiin hieman eri näkökulmasta kuin aiemmin, jolloin näkökulma on ollut hikoilu = liikunta Kirjurinluodolla silloin, kun sitä ei ole pilattu jazzilla. Tänään olin enemmän turisti, en katsellut nähtävyyksiä (kuten en missään juurikaan koskaan), vaan tsekkasin opasteita ja tapahtumainfoja ja kävin uudehkossa Puuvilla-kauppakeskuksessa. Eli asioita, joihin uskoisin turistien kiinnittävän huomioita ja joita he todennäköisesti toivovat näkevänsä. Toki näin kirkkoa, suihkulähdettä ym., mutta annoin niiden tällä kertaa olla.

Tässä muutamia havaintoja – turisti Porissa eli poristi;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Promenadi Pori; kaupungin halki kulkevan kävelyreitin varrella on selkeitä karttoja, joiden avulla on helppo suunnistaa kohteesta toiseen. En ole törmännyt muissa kaupungeissa vastaaviin, mutta ideana ja toteutuksena loistava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Turisti-info tuli matkan varrelle aivan sattumalta. Kyltti on selkeä ja suuri ja suomeksi, mutta ikkuna itsessään kaipaisi hieman tuunaamista. Hyvä lisä on maisan edessä oleva varusteltu fillari. (Luulin fillaria rekvisiitaksi, mutta näin sen seuraavana päivänä pikatien varressa matkalla Porista Hkiin eli kyseessä taisi olla aito turisti!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokemäenjoen rannassa oli oikein hyvä City-opas, ilmaisia karttoja sylkevä automaatti. Kartta on suuri ja selkeä. Poristi antaa kartta-automaatille ison plussan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkan varrelle osui myös tapahtumajulisteita keräävä kaunis punamullanvärinen infoaita, johon olisi mahtunut vielä paljon informaatiota. Julisteita oli kaupungilla useissa paikoissa, mutta mielestäni tähän aitaan voisi kasata tiedotteita enemmänkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutama vuosi sitten avattu kauppakeskus Puuvilla on varsin vaikuttava, jos kauppakeskuksesta voi niin sanoa. Vanhat tehdasrakennelmat on yhdistetty tyylikkäästi uusiin materiaaleihin ja väriharmonia on yhtenäinen. Käytävät ovat leveitä ja luonnonvaloa tulee suurista kattoikkunoista.

Tässä lyhykäisyydessään Poria poristin silmin katsottuna. Kaupungin pisteet nousivat selvästi ja vielä kun ravintolaruoka ja etenkin palvelu olivat selväsit keskitasoa parempia, voinen suositella Pori-visiittiä niille, jotka eivät vielä ole kaupungissa vierailleet.

Tua noi, täältä tähän.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s