Vasten auringon siltaa

Ulkoholistin ja Animator Hipin lauantaipalaveri sattui tällä viikolla sopivasti sunnuntaille. Loppuviikon myrsky oli laantunut ja keli lokakuiseksi varsin kesäinen. Siispä matkaan, hiekkarantoja kohti. Suunnaksi otimme Vuosaaren Aurinkolahden ja kahvila-arvostelun kohteeksi Uutelassa sijaitsevan Kampelan, joka on valittu Helsingin parhaaksi talvikahvilaksi Helsingin Sanomien lukijaäänestyksessä maaliskuun alussa 2015. Kahvila oli minulle ennestään tuttu, mutta ei niin kriittisin silmin, kuten tänään.

Katselin Aurinkolahtea viimeksi pari päivää sitten, syyskuun viimeisenä päivänä. Tuolloin näkökulma oli meren puolelta ja kajakista. Näin luontoihmisenä olen sitä mieltä, että mitä kauempana olen kaupungeista ja taloista, sitä parempi. Mutta, täytyy myöntää, että Aurinkolahti on tyylikkäästi rakennettu ja miellyttää silmää ihmeen hyvin…on näkökulma sitten meri tai maa.

 

 

 

 

 

 

“Urban Comfort”


“Rantabulevardilla oli porukkaa liikkeellä ja paikallaan”


“Ei olisi ollut ollenkaan huono kajakkikeli”


“Aallonmurtaja, joka on pakko kävellä päästä päähän…ja takas”


“Vasten auringon siltaa”

En ole helleihmisiä, joten aurinkoa en kesäkuukausina palvo. Helle niinku oikeestaan sucks! Päättyneen kesän aikana kävin hiekkarannalla yhden kerran uimassa ja paikka oli Pallasjärven punainen hiekkaranta. Vierailin siellä toisenkin kerran elokuun lopussa, lämpötila oli tuolloin alle viisi astetta…en luokittele sitä hiekkarantakäynniksi! Tämä oli siis kauden toinen biitsikeikka, ei ollut ruuhkaa.

“Noniin, tsimmarit jäi himaan…ja lapio & ämpäri”

Vuosaaren retki kannattaisi aloittaa oikeastaan jo Kallvikinniemen eteläpuolelta ja jos aikaa on, niin kävellä ensin Kallvikinniemi ympäri, jatkaa sieltä Aurinkolahteen ja edelleen Uutelanniemen ympäri. Matkalle osuu monenlaista maisemaa ja maastoa ja se tarjoaa hienon Urban Nature -kokemuksen merellisessä ympäristössä. Retken voi tehdä erätyyliin omilla eväillä tai käyttää matkan varrella olevien useiden kahviloiden/ravintoloiden palveluita.

Me jalkauduimme reiluksi tunniksi ja suunnistimme kohti Kampelaa, joka jo kaukaa näytti olevan hyvin kansoitettu. Kahvila on auki vuoden ympäri klo 9-20. Se on kuuluisa lohikeitostaan ja pannukakuistaan.


“Kahvila Kampela sijaitsee hienolla paikka Uutelassa, venesataman vieressä”


“Ensivaikutelma. Suht ok, pienellä tuunauksella hyvinkin ok”

Kampelan terassilla oli seesteinen sunnuntaisen alkuiltapäivän tunnelma. Ihmiset olivat tulleet nauttimaan upeasta syyssäästä ja kahvilan antimista. Terassi oli likimain täynnä, toisista pöydistä kuului vilkasta keskustelua ja toisissa istuttiin hiljaa kasvot kohti aurinkoa. Osuimme paikalle hyvään aikaan, jonoa ei juurikaan ollut ja vapaa pöytä löytyi helposti.


“Kampelan pullatiski on kyllä houkutteleva! Meille lähti kahvin mukaan viineriä ja pannukakkua…suosittelen!”

Kahvilan palvelu oli ystävällistä ja jokainen asiakas palveltiin taaksemme kasvaneesta jonosta huolimatta kiireettömästi ja hymyillen loppuun saakka. Kahvila oli siisti ja astioiden järjestys oli mietitty, tiskillä oli helppo edetä. Kertakäyttölautaset ovat melko heppoisia kahvilan muuhun tyyliin verrattuna. Mikäli kertakäyttöastioilla jatketaan, ne voisivat olla tukevampaa materiaalia. Kestävän kehityksen mukainen astiasto olisi mielestäni parempi, joko tiskattavat tai biohajoavat lautaset. Tämä on toki pieni asia kahvilan toiminnassa, mutta pitkässä juoksussa sillä saattaisi olla myös positiivinen imagollinen merkitys.


“The One and Only Ulkoholisti, kahvilla ja viinerillä kyllästettynä”

Sunnuntaihengailuun ja kävelypalaveriin Aurinkolahti on Nykäsen sanoin mesta paikka. Maisema on rauhallinen ja luonto ja kaupunki hyvässä harmoniassa. Tyyni meri ja aurinko toivat tietysti oman lisänsä. Kahvila Kampela tarjoaa tuoreiden eväiden ja ystävällisen palvelun lisäksi hyvän ympäristön jutusteluun ja oleiluun. Kahvilasta ja sen tarjonnasta sekä ohjelmasta lisää Kampelan nettisivuilla ja Vuosaaresta enemmän Visit Vuosaari -sivuilla.


“Syksy jatkuu”

Ens kerralla olemme taas jossain aivan muualla. Siihen asti ja saakka,
Täältä tähän.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s