Patikkapalaveri

Edellisestä Hippi ja Ulkoholisti benchmarkkaa -palaverista oli jo kulunut aikaa. Joulukuun toisen lauantain iltapäivälle saimme lyhyellä varoitusajalla sovittua pikaisen tapaamisen, joka kuitenkin venyi. Onneksi. Maailma on taas hitusen parempi…tai ainakin itse voimme paremmin.

Virallinen osuus sisälsi ruokaa. Hyvä niin. Tsekkasimme tapaamisen aluksi Vuosaaren Uutelassa sijaitsevan Kampelan legendaarisen lounaan. Paikka oli raskaan työviikon ja aika monen pimeässä ajetun kilometrin jälkeen juuri oikea; seesteinen ja kodikas tunnelma on kaukana kauppakeskuksissa samaan aikaan vellovasta muovisesta joulukiireestä. Kahvilan sisäpöydät olivat täynnä, mutta viihtyisälle terassille mahduimme hyvin. Ulkopöydät olivat aurinkoisella pakkaskelillä tyhjät. Kahvit joimme siis siellä. Kahvilan ympäristössä oli aika paljon kuhinaa, seuraavan päivän Vuosaaren Joulupolku -tapahtuman valmistelut olivat käynnissä. Joulumieli – täältä se tarttuu. Koukkuselkä ainakin suortuu. Tai jotain.


Kampela. Ympäristö, palvelu ja maut – kaikki balanssissa.

Kampelan kermainen lohisoppa on herkullista ja sen kruunaa kermavaahdolla ja mansikkahillolla maustettu pannari kera tuoreen kahvin. Edellisellä viikolla tarjosin saman elämyksen Ison Britannian painimaajoukkueen edustajalle ja hänelle kokemus oli ainutlaatuinen. Lontoon keskustassa asuvalle urheilijalle hiljaisuus ja ulkolounas suomalaisessa saaristomaisemassa jäivät mieleen pitkäksi aikaa. ‘Urban & Nature’ parhaimmillaan. Kahvilan palvelu on ruuan ohella ensiluokkaista, joten paikkaa voi hyvällä omallatunnolla suositella kaikille!


Aiemmin tapahtunutta  – sopalla ja kahvilla Sidusin ja Eetun kanssa. Elämys oli brittiläiselle painijalle ikimuistoinen.

Lounaan jälkeen Uutelanniemeen, palaverin epäviralliseen osuuteen. Tällä kertaa tosin epävirallisesta osiosta olisi kannattanut pitää pöytäkirjaa…sen verran tehokkaasti syväluotasimme Suomen matkailu- ja ohjelmapalvelualan haasteita ja mahdollisia ratkaisuja. Pohdimme yhteistyökuvioita, alan pirstoutuneisuutta, henkilöstön pätevyyksiä ja koulutusta ja sen kehittämistä sekä yhdenmukaisia toimintatapoja. Paljon on tekemistä, mutta onneksi paljon on myös tehty ja jatkuvasti tekeillä!

Uutela on hieno ja helposti saavutettava ulkoilualue. Kallioilta näkyy toisaalta Aurinkolahden kaupunkiympäristö ja toisaalta Skatanselälle avautuva merimaisema saarineen. Vuosaaren sataman värikkäät satamanosturit Uutelanniemen itäpuolella ovat kesäaikana taustana runsaalle vesilinnustolle ja myös meille käärmebongareille on hyvällä tuurilla paljon nähtävää. Alueella on tulipaikka ja keittokatos, hyvin ylläpidettyjä polkuja, erillinen luontopolku ja rauhallisia kallioluotoja. Uutelassa on myös 1950-luvulta saakka ratsastusleireistään tunnettu Skatan tila, jota on myöhemmin asuttanut tilalla lehmiä kasvattanut Miina Äkkijyrkkä. Tilalla ei tällä hetkellä ole toimintaa ja sen omistaa Helsingin kaupunki.


Uutelan kalliot, joilta näkyy Aurinkolahden Urban ja Skatanselän Nature.

Raikkaassa ulkoilmassa ajatus juoksee yllättävän kirkkaana. Agendan ohessa on hyvä pysähtyä nauttimaan luonnon tarjoiluista ja antaa merituulen tuulettaa korvien välin. Meri on kuin tunturi; avaruuden äärellä on helppoa ajatella, kun ulkoisten ärsykkeiden määrä on vähäinen. Tämän lauantai-iltapäivän kaltaisia “patikkapalavereja” kannattaisi eri tahojen harrastaa säännöllisesti. Veikkaan, että tuloksia tulee enemmän kuin neukkareissa.

Uutelan tunnelmia 10.12.2016. Jää ei vielä kantanut – pakko oli kokeilla.

Joulukuinen Uutela tarjosi kauniin pakkaskelin, aurinkoa ja joutsenia, lohisoppaa, pannaria ja kahvia. Monta kuppia. Ja Ulkoholistin – Hyvän Ystävän seurassa viihdyn aina. Kesällä porukkaa on mestoilla paljon, nyt saimme patikoida & palaveroida ilman ihmisruuhkia!

Täältä tähän – pitäkää huolta toisistanne!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s